post

Troppen til topps i NM

Kategori

Aktuelt Forside

Sist endret: 13 februar 2023


Troppen har det siste halvåret jobbet hardt, det har vært tett med konkurranser og mye fokus på oppkjøring mot viktige konkurranser. I november klatret laget til 10. plass i NM TeamGym og har siden det forberedt seg til NM Nasjonale klasser som arrangeres i Asker av Holmen Tropp og Turn.

En lang konkurransesesong

I innspurten til denne konkurransen har jentene kjent at det har vært en lang konkurransesesong både psykisk og fysisk, i tillegg var flere av jentene syke uken inn mot NM, noe som gjorde spenningen til å ta og føle på, for de visste at det var muligheter i flere av apparatene til å kvalifisere.

Trampett og frittstående

Fredag var troppen på plass i hallen for trening i apparatene. De hadde fine treninger i både tumbling og frittstående, men i trampett møtte gjengen litt motstand og fikk det ikke helt til å stemme. Dette var nok en følelse de dro med seg videre inn i kvalifiseringen neste dag, der den egentlig stabile trampett kjøringen ikke gikk helt etter planen.

Jentene stilte med to lag i trampett der begge lagene hadde ulike strategier, et lag skulle kjøre trygt og fint, et lag skulle kjøre på med alt de hadde. Denne gangen holdt det ikke til kvalifisering i trampett. I frittstående forventet vi ikke en kvalifisering, lagene kjørte noen av sine beste kjøringer og vi er godt fornøyde med at vi stadig utvikler oss og blir bedre i frittstående.

En spennende kvalifisering i tumbling

Strategien i kvalifisering var helt klar, holde igjen på vanskene, kjøre trygt og fint til en solid karakterer som vil gi plass i finalen. Det som ikke føltes trygt i trening ble byttet mot trygge serier. Likevel gikk ikke kjøringen optimalt, vi hadde et fall og flere e-trekk enn planlagt og vi trodde ikke det ville holde til finale.

Utover dagen tok spenningen seg opp på nytt da jentene stadig holdt seg innenfor 10. plass som ville bety kvalifisering. Da siste tumbling karakter kom inn og det endelig var helt sikkert at det skulle holde til finaler, var det gledeshyl og store øyne i garderoben. Det ble kvalifisering med 9.plass!

Finalen

Planen hadde hele tiden vært å kvalifisere med trygge serier og heller gi alt i finalen. Før trening på søndag satte jentene og trener seg ned og snakket om seriene og la en ny strategi. De skulle kjøre seriene som var planlagt for kvalifiseringen, men nå uten de store trekkene. Det var små justeringer de visste de kunne få til som ville gi en helt annen karakter.

Denne gangen holdt det mål og de fikk karakteren de hadde håpet de skulle klare hele veien, og kunne være fornøyde med egen innsats, uansett plassering. Da det til slutt ble klart at karakteren holdt til en 3. plass ble det ny feiring i garderoben.


Hammer Turn

Administrasjonen