Rytmisk Gymnastikk (RG)

RG, er en idrett med likheter til frittstående i turn der utøverne gjennomfører et innøvd program til musikk. Programmet skal blant annet inneholde sprang, piruetter, balanseøvelser, bevegelighetstrening og artisteri, i samsvar med valgt musikk. Utøverne kan bruke redskapene ball, tau, ring, køller og vimpel, eller frittstående. RG er en vakker idrett som stiller krav til bevegelighet og imponerende koordinasjonsegenskaper.

Et program kan utføres individuelt eller som lag/tropp bestående av 5 personer. Nå i nyere tid er det mulig å konkurrere i minitropp der du kan være to eller tre gymnaster, det kalles duo og trio. (Wikipedia)

Vi er stolte over nivået på gymnastene våre i Hammer Turn. Vi har i dag tre gymnaster på landslaget og gymnaster som prester godt både nasjonalt og internasjonalt.

Vi gleder oss til enda mer RG aktivitet fremover, både for bredde- og konkurransegymnaster. Vi har partier for de fleste aldersgrupper som fokuserer på RG. For mange unge jenter er stor stas og prøve vimpel for første gang.

Vår tidligere Norgesmester på junior nivå Hannah Haug har et råd til yngre gymnaster som vildrive med Rytmisk Gymnastikk:

» Det viktigste er å ha det gøy og hvis man jobber hardt, kan man klare alt man har lyst til!» 

– Hannah Haug